Go to Top
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Ανοξείδωτη καμινάδα Διπλού Τοιχώματος σε Λέβητα Φυσικού Αερίου στη Γλυφάδα

Ανοξείδωτη καμινάδα, Φυσικό Αέριο, Θέρμανση, Λεβητοστάσιο, Λέβητας Κεντρικής Θέρμανσης, Αυτονομία, Υγροποίηση Καπνοδόχου, συμπυκνώματα,

Εγκατάσταση Ανοξείδωτης Καμινάδας σε Λέβητα Φυσικού Αερίου Κεντρικής Θέρμανσης στη Γλυφάδα

Η καμινάδα αποτελεί σημαντικότατο κομμάτι των εγκαταστάσεων θέρμανσης που λειτουργούν με ποικίλα καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, ξύλο, πέλετ κ.α.).

Η ασφαλής λειτουργία του συστήματος, η κατανάλωση καυσίμου, η παραγωγή θορύβου στα επιτρεπτά επίπεδα είναι εξάρτηση της ορθής επιλογής καμινάδας αλλά και της σωστής τοποθέτησής της σε ένα σύστημα κεντρικής ή ατομικής θέρμανσης.

Στο συγκεκριμένο κτίριο κατοικιών, η παλαιά καμινάδα, ήταν κατασκευασμένη από ινοτσιμέντο με την γνωστή ονομασία ελλενίτ και τοποθετημένη σε κομμάτια των τριών μέτρων. Στο σύστημα κρίθηκε αναγκαία η αντικατάσταση του Λέβητα και μετά από την συνεχή λειτουργία 3 ετών του νέου λέβητα με πετρέλαιο ήρθε η κατάλληλη στιγμή για αλλαγή χρήσης του καυσίμου. Πλέον, η εγκατάσταση λειτουργεί με φυσικό αέριο.

Το πρόβλημα των υγροποιήσεων της παλαιάς καμινάδας άρχισε δειλά να εμφανίζεται με την αντικατάσταση του λέβητα και κορυφώθηκε από τον 1ο χρόνο κιόλας της λειτουργίας της εγκατάστασης με φυσικό αέριο.

Η καμινάδα πραγματικά μούσκευε από πάνω προς τα κάτω, όξινα υγρά κατέληγαν στο λεβητοστάσιο και πολλά από αυτά εμφανίζονταν στα εξωτερικά τμήματα στις ενώσεις. Το υλικό και η διατομή της καμινάδας στην πραγματικότητα ήταν ακατάλληλα για τον νέο λέβητα και το φυσικό αέριο.

Όλοι οι νέοι λέβητες και κυρίως οι χυτοσίδηροι είναι χαμηλών θερμοκρασιών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία εξόδου των καυσαερίων είναι τέτοια που μέχρι την αποτόνωση των καυσαερίων στην απόληξη της καμινάδας στο καπέλο, το καυσαέριο έχει σημαντικά χαμηλές τιμές ώστε να υγροποιείται και να δημιουργεί το πρόβλημα. Επιπλεόν ο όγκος και η σύσταση καυσαερίων που παράγει ο λέβητας φυσικού αερίου διαφέρει σημαντικά με τους λέβητες πετρελαίου και αυτό συμβάλει σημαντικά στην ανάγκη αντικατάστασης της παλαιάς καμινάδας.

Το πρόβλημα λύθηκε με την αντικατάστασή της . Στην θέση αυτής μετά από μελέτη εγκαταστήσαμε ανοξείδωτη καμινάδα διπλού τοιχώματος με θερμική μόνωση. Η νέα καμινάδα είναι κατάλληλης διατομής και κατασκευασμένη σύμφωνα με τις προδιαγραφές φυσικού αερίου. Η τοποθέτηση αυτής έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

0

Your Cart