Go to Top
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Χημικός Καθαρισμός Εναλλακτών

DSC00676

Ο χημικός καθαρισμός βρίσκει εφαρμογή στον καθαρισμό εγκαταστάσεων λεβήτων, δικτύων ψύξεως, εναλλακτών θερμότητας, σωληνώσεων, πύργων ψύξεως, δεξαμενών και γενικά σε κάθε εγκατάσταση που περιέχει και έρχεται σε επαφή με υγρά.

Η εταιρεία μας, διαθέτοντας έμπειρο τεχνικό προσωπικό και ειδικό εξοπλισμό, αναλαμβάνει τον χημικό καθαρισμό τέτοιων εγκαταστάσεων με την μέθοδο της ανακυκλοφορίας.

Ο Σκοπός του χημικού καθαρισμού είναι η αφαίρεση επικαθίσεων όπως αλάτων, λεβητολίθου, σκουριάς, υπολειμμάτων πετρελαιοειδών, γράσων, ελαίων κτλ.

Για την διαδικασία καθαρισμού το προσωπικό μας χρησιμοποίει ειδική αντλία και σωληνώσεις με αντοχή σε διαβρωτικά χημικά υγρά που διέρχονται και εξέρχονται από την προς καθαρισμό μονάδα εγκατάστασης. Επιπλέον χρησιμοποιεί ανοξείδωτο δοχείο – δεξαμενή κατάλληλων διαστάσεων για την ανακυκλοφορία των υγρών καθαρισμού, την συλλογή και απομάκρυνση των επικαθίσεων.  Καθ’όλη την διάρκεια καθαρισμού εφαρμόζονται απλές μέθοδοι ελέγχου της αλκαλικότητας και της οξύτητας των υγρών.

Η διαδικασία του Χημικού Καθαρισμού περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

  1. Απομόνωση της εγκατάστασης.
  2. Υδραυλική σύνδεση του δικτύου ανακυκλοφορίας (αντλία-πλαστικές σωλήνες) με το προς καθαρισμό δίκτυο.
  3. Προκαταρκτικός έλεγχος για διαρροές ανακυκλοφορώντας μόνο νερό και όχι χημικά.
  4. Εκκίμηση ανακυκλοφορίας των διαλυμάτων των χημικών προϊόντων.
  5. Εκκένωση του λέβητα, εξουδετέρωση των αποβλήτων και απομάκρυνσή των σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς προστασίας περιβάλλοντος.
  6. Ανακυκλοφορία με νερό μόνο, εξουδετέρωση των επιφανειών του δικτύου και πλύσιμο μέχρι πλήρους απομάκρυνσης των υπολειμμάτων.

Ο χημικός καθαρισμός δύναται κατά περίπτωση να διαρκέσει από 6 έως και 48 ώρες.

Ανάλογα με την φύση των αποθέσεων, το κόστος, τη δραστικότητα, τη τοξικότητα και τη διαβρωτικότητα των χημικών προϊόντων γίνεται και η επιλογή των χημικών υγρών που θα χρησιμοποιηθούν στην διαδικασία. Συνηθίζεται οι κατασκευαστές των Λεβήτων, εναλλακτών θερμότητας, εξατμιστικών συμπυκνωτών και άλλων συσκευών, να προτείνουν τα ακριβή χημικά υλικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό τους.

 

0

Your Cart