Go to Top
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Θερμιδομετρητές και δίκαιη κατανομή σε σύγχρονα κτίρια

Θερμιδομετρητές και δίκαιη κατανομή σε σύγχρονα κτίριαΘερμιδομετρητές για την δίκαιη κατανομή δαπανών μεταξύ των διαμερισμάτων, επέλεξαν οι ιδιοκτήτες σε κτίριο κατοικιών στην οδό Ολύμπου στα Βριλήσσια.
Το κτίριο αποτελείται από 14 διαμερίσματα,  επιφάνειας από 90 έως 150 τετραγωνικά μέτρα.
Η κατασκευή του κτιρίου είναι του 1979, και ο κατασκευαστής δυστυχώς δεν προέβλεψε την εγκατάσταση θερμιδομετρητών για της μέτρηση της καταναλωθείσας ενέργειας από κάθε διαμέρισμα, αλλά επέλεξε την Ωρομέτρηση με συνέπεια τα γνωστά προβλήματα που επιφέρει η μέθοδος αυτή.
Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της αύξησης της τιμής των καυσίμων, τα προβλήματα της κατανομής ήρθαν στην επιφάνεια, και έγιναν πια ορατά σε όλους.

Η Πολυκατοικία διέκοψε την θέρμανση, λόγω της αμφιβολίας στον τρόπο κατανομής των εξόδων θέρμανσης με την μέθοδο αυτή.

Κολλεκτέρ διαμερισμάτων με Ηλεκτροβάνες πριν την Εγκατάσταση Θρμιδομετρητών

Κολλεκτέρ Διαμερισμάτων

Υπέρογκα ποσά για ελάχιστη χρήση της θέρμανσής τους, καλούνταν να πληρώσουν κάποια διαμερίσματα, ενώ άλλα διαμερίσματα, πλήρωναν λιγότερα χρήματα αποροφώντας περισσότερη ενέργεια.
Η πολυκατοικία εκτός από το πρόβλημα της κατανομής είχε και προβλήματα θέρμανσης, ιδιαίτερα σε διαμερίσματα ακραίων ορόφων.Πολλοί έσπευσαν να δηλώσουν ότι η ισχύς του λέβητα είναι ελειπής και ότι πρέπει να αντικατασταθεί αυτός με μεγαλύτερο.
Μετά από αυτοψία, ελέγχωντας την μελέτη θέρμανσης αλλά και την εγκατεστημένη ισχύ των θερμαντικών σωμάτων διαμέρισμα – διαμέρισμα, παρατηρήσαμε ότι το πρόβλημα ήταν συνδυασμός σφαλμάτων, όπως λόγω λανθασμέ

νης επιλογής δοχείου διαστολής, λανθασμένης ρύθμισης του κυκλοφορητή, μη ρύθμισης του αυτόματου πληρώσεως και τέλος ελειπής ρύθμισης των ρυθμιστικών βαλβίδων των διανομέων των διαμερισμάτων κτλ.

20131109_163009

Κολλεκτέρ με Ηλεκτροβάνες

Η πολυκατοικία προχώρησε σε συνολική ενεργειακή αναβάθμιση, και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά ώς προς την μείωση της καταναλωθείσας ενέργειας.Η θέρμανση επαναλειτούργησε την φετινή σεζόν (2014-2015) και η συνολική ετήσια εξοικονόμηση σε λίτρα πετρελαίου, σε σχέση με προηγούμενα έτη, υπολογίστηκε περίπου στο 40% .  Οι ειδικοί της θέρμανσης δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των κατοίκων του κτιρίου γιατί από την αρχή, διατήρησαν συγκεκριμένη στάση και γνώριζαν πως να λύσουν το πρόβλημα, εμπνέοντας σιγουριά για το αποτέλεσμα. Τα πλεονεκτήματα της Θερμιδομέτρησης πολλά. Οι ειδικοί της θέρμανσης είναι πάντα έτοιμοι να σας προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες τους.

20131113_155344

Κολλεκτέρ μετά την εφαρμογή θερμιδομετρητών

 

20131113_155435

Κολλεκτέρ με Θερμιδομετρητές

 

0

Your Cart