Go to Top
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Συμβουλές για την καλύτερη συντήρηση  Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Oι ηλιακοί θερμοσίφωνες, απαιτούν ανά δύο έτη περιοδικό έλεγχο και συντήρηση. Έτσι θα μπορεί να διατηρείται αμετάβλητος ο βαθμός απόδοσης του συστήματος ενώ παράλληλα παρατείνεται και η διάρκεια ζωής του.

Η διάρκεια ζωής ενός τακτικά συντηρημένου ηλιακού θερμοσίφωνα κυμαίνεται από 12 έως 20 έτη ανάλογα και με την ποιότητα κατασκευής του αλλά και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή που έχει τοποθετηθεί.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που επιβάλουν την συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι ο έλεγχος του ανοδίου, της προστασίας δηλαδή του θερμοδοχείου από την διάβρωση λόγω ηλεκτρόλυσης.

Ο έλεγχος της πληρότητας του κλειστού κυκλώματος με αντιψυκτικό υγρό (αιθυλεγλυκόλη), είναι σημαντικός για την ορθή κυκλοφορία του υγρού, την διατήρηση της απόδοσής του και για την προστασία του από τον παγετό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ένας άλλος σημαντικό λόγος είναι η δημιουργία των αλάτων στο εσωτερικό του θερμοδοχείου και γύρω από την αντίσταση. Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζει το νερό του δερμοδοχείου από τα άλατα και τα βακτήρια τα οποία δημιουργούνται  από το δίκτυο & την ηλεκτρόλυση. Επιπλέον τα άλατα γύρω από την αντίσταση και τον θερμοστάτη μπλοκάρουν την λειτουργία του, καταναλώνοντας πολλαπλάσιο ρεύμα στην χρήση ηλεκτρικού.

Κατά την συντήρηση γίνεται επιπλέον έλεγχος σε τυχόν φθορές στις ασφαλιστικές διατάξεις, στην φλάτζα του ηλιακού, στην μόνωση των σωληνώσεων, στους συλλέκτες και στην βάση στήριξης δεδομένου ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες της κάθε περιοχής.

Οι ειδικοί της θέρμανσης αναλαμβάνουν την συντήρηση Ηλιακού θερμοσίφωνα παντός τύπου με πλήρη υπευθυνότητα. Η εταιρεία μας προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες έχοντας βαθιά γνώση στο αντικείμενο. Ζητήστε πληροφορίες για τις διαδικασίες και το κόστος συντήρησης του ηλιακού σας. Εμπιστευθείτε τους ειδικούς μας γιατί πάνω από όλα λειτουργούν με γνώμονα την ειλικρίνεια και την συνέπεια.

0

Your Cart