Go to Top
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Κυκλοφορητές Θέρμανσης Askoll

ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ASKOLL – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΩΝ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ

ενεργειαΑΠέντε από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κυκλοφορητών στην Ευρώπη με πρωτοβουλία του Εμπορικού Οργανισμού Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αντλιών ‘’Europump’’, συμφώνησαν να σημαίνουν όλους τους κυκλοφορητές τους με το Σύστημα Ενεργειακής Σήμανσης (Energy Label), την τυποποιημένη ένδειξη που δηλώνει πόσο αποδοτικά χρησιμοποιούν την ενέργεια.
Είναι αξιοσημείωτο ότι, τα συστήματα άντλησης ευθύνονται για το εντυπωσιακό ποσοστό του 20% της παγκόσμιας κατανάλωσης ρεύματος. Κάθε μείωση αυτού του ποσοστού θα αποτελέσει ουσιώδες όφελος για το περιβάλλον μας και, ταυτόχρονα, βοήθεια για περιορισμό των δαπανών μας.

Η ενεργειακή σήμανση είναι γνωστή από τις ηλεκτρικές συσκευές οικιακής χρήσης (πλυντήρια, ψυγεία, λαμπτήρες κλπ.) και υποδηλώνει την κατανάλωση ενέργειας κάθε συσκευής σε μια κλίμακα 7 βαθμίδων ( από Α έως G).

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ

Χρειάσθηκαν τέσσερα χρόνια για να ετοιμασθεί ένας συνεπής, δίκαιος τρόπος βάση του οποίου να προσδιορίζεται η κατηγορία κατανάλωσης στην οποία ανήκει κάθε ένας κυκλοφορητής. Αυτό δεν ήταν εύκολο, αφού οι προδιαγραφές και η λειτουργία των εγκαταστάσεων θέρμανσης διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα.

Αλλά από εδώ και πέρα, οι αγοραστές – ιδιοκτήτες, υδραυλικοί και εργολάβοι κατασκευαστές – μπορούν να συγκρίνουν απ’ ευθείας την κατανάλωση ενέργειας διαφορετικών κυκλοφορητών. Το νέο σχήμα μεταφέρει την εστίαση της αγοράς σε κυκλοφορητές που λειτουργούν μόνον όταν είναι απαραίτητο και χρησιμοποιούν ελάχιστη ενέργεια για να επιτελέσουν το έργο τους.
Η ενεργειακή σήμανση αφορά τόσο τους ηλεκτρονικούς όσο και τους απλούς κυκλοφορητές.

ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να κρίνει κανείς τη συνολική απόδοση ενός κυκλοφορητή είναι να χρησιμοποιήσει την ενεργειακή κατάταξη του Europump. Οι κυκλοφορητές λειτουργούν συνήθως πολλές ώρες, επομένως η επιλογή του πιο οικονομικού έχει σημαντική επίπτωση στη συνολική ετήσια κατανάλωση ρεύματος κάθε εγκατάστασης.

ES_MAXI_450x450px
Askoll ENERGY SAVING - ES2 ADAPT (538x640)

 

 

 

 

 

Ένας κυκλοφορητής πρέπει επομένως να είναι όσο πιο οικονομικός γίνεται σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του, όχι σε ένα μόνο συγκεκριμένο σημείο. Ένας κυκλοφορητής που είναι πολύ οικονομικός στο 100% του φορτίου αλλά σημαντικά ενεργοβόρος στο μερικό φορτίο δεν είναι επιθυμητός. Στο πλήρες φορτίο λειτουργεί μόνο το 6% του χρόνου, ενώ στο μισό φορτίο το 80% του χρόνου. Υψηλά επίπεδα εξοικονόμησης σε ευρύ φάσμα συνθηκών λειτουργίας είναι επομένως ο σημαντικότερος παράγοντας για να κρατηθεί στο ελάχιστο η κατανάλωση ενέργειας.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Όταν μελετάμε μια νέα εγκατάσταση θέρμανσης είναι σημαντικό να
σχεδιάσουμε ολόκληρο το σύστημα έτσι ώστε να κρατήσουμε την κατανάλωση ενέργειας ελάχιστη, εξασφαλίζοντας συγχρόνως και τη μέγιστη άνεση.

Η διαίρεση ενός συστήματος σε διαφορετικές ζώνες είναι συχνά η καλύτερη λύση για εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας σε εμπορικά κτίρια. Οι ζώνες αυτές μπορούν σχεδιασθούν ώστε να καλύπτουν διαφορετικά μέρη του κτιρίου ή να αντιστοιχούν σε διαφορετικούς τρόπους θέρμανσης.
Οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις συχνά περιλαμβάνουν διαφορετικούς τρόπους θέρμανσης, που περιλαμβάνουν προσαγωγή ζεστού αέρα, θερμαντικά σώματα και ενδοδαπέδια θέρμανση. Αυτοί οι τρόποι απαιτούν διαφορετικές θερμοκρασίες προσαγωγής για να λειτουργήσουν ικανοποιητικά ως προς την απόδοση και την άνεση. Ένα σύστημα με σώματα, για παράδειγμα, απαιτεί πολύ υψηλότερη θερμοκρασία προσαγωγής από μια ενδοδαπέδια θέρμανση. Οι χρήστες επίσης δίνουν έμφαση στην ευελιξία – θέλουν να μπορούν να ρυθμίσουν το σύστημα ώστε να καλύπτει τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες που εμφανίζονται στα εμπορικά κέντρα και στα κτίρια γραφείων.

ΔΙΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο καθορισμός χωριστών βρόγχων ανάμιξης, σε ένα σύστημα θέρμανσης, κάνει πολύ ευκολότερη τη ρύθμιση. Συχνά, μόνο ένα μέρος της εγκατάστασης πρέπει να μεταβληθεί. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, χρησιμοποιώντας δίοδες ή τρίοδες βάνες ελέγχου. Οι δίοδες βάνες προσφέρουν πολλή μεγαλύτερη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας λόγω του ξεκάθαρου διαχωρισμού μεταξύ πρωτεύοντος και δευτερεύοντος όσον αφορά και τη θερμοκρασία προσαγωγής και τη δυνατότητα μεταβολής της παροχής. Η παροχή είναι πάντα μεταβλητή στο πρωτεύον. Αν χρησιμοποιούνται αυτόματες βάνες ελέγχου στο δευτερεύον, η παροχή είναι επίσης μεταβλητή – ανεξάρτητα από το πρωτεύον. Αυτό εξασφαλίζει πολύ ευκολότερη ρύθμιση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Askoll_advertising_facility_2

Η διαίρεση ενός συστήματος σε διαφορετικές ζώνες απαιτεί πάντα περισσότερες αντλίες. Με συμβατικές αντλίες, αυτό σημαίνει αυξημένο κόστος λειτουργίας. Ο συνδυασμός βρόγχων ανάμιξης και οικονομικών αντλιών αποτελεί την καλύτερη λύση. Με τη διαίρεση του συστήματος σε ζώνες, είναι δυνατό να μειωθεί η διαφορική πίεση της κύριας αντλίας αφού πρέπει να παρέχει πίεση μόνο στο κεντρικό δίκτυο διανομής και μέχρι τις βάνες ελέγχου στους βρόγχους ανάμιξης. Η απομένουσα διαφορική πίεση παρέχεται από τη δευτερεύουσα αντλία κάθε βρόγχου ανάμιξης. Κάθε μια από αυτές μπορεί να ρυθμισθεί να καλύπτει τις ανάγκες της συγκεκριμένης ζώνης και μόνο για τη μέγιστη δυνατή παροχή, εξοικονομώντας σημαντική ενέργεια. Η χρήση βρόγχων ανάμειξης καθιστά δυνατή επίσης τη μείωση της παροχής στο δίκτυο διανομής με την αύξηση της διαφοράς θερμοκρασίας, ενώ διατηρούμε την ίδια αποδιδόμενη θερμότητα. Αυτό μπορεί να γίνει με αύξηση της θερμοκρασίας προσαγωγής μπροστά σε κάθε βρόγχο ανάμιξης. Επιπλέον, οι βρόγχοι ανάμειξης παρέχουν πολύ πιο αποτελεσματικό έλεγχο των θερμοκρασιών επιστροφής. Αυτό έχει μεγάλη επίδραση στο κόστος λειτουργίας – ειδικότερα σε τηλεθέρμανση με κατώτερο όριο θερμοκρασίας επιστροφής.

 

Τα πλεονεκτήματα της Askoll

Askoll_look_2

  • Συμπαγής Κατασκευή. Οι κυκλοφορητές ES2 , ES2 Pure, ES2 Solar και ES2 Adapt είναι από τους μικρότερους σε βάρος και σε όγκο κυκλοφορητές στον κόσμο, καθιστώντας έτσι την εφαρμογή τους στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ακόμη ευκολότερη !
  • Οι κυκλοφορητές της Askoll είναι πολύ εύκολοι στην χρήση, και η μετάβαση από τους κλασσικούς κυκλοφορητές 3 ταχυτήτων στους κυκλοφορητές τεχνολογίας inverter γίνεται παιχνίδι για τους υδραυλικούς – τεχνικούς του χώρου. Αυτό οφείλεται στην πολύ απλή κονσόλα χειρισμού, η οποία δεν διαφέρει και πολύ από τους παλαιούς κλασσικούς κυκλοφορητές που είχε συνηθίσει η αγορά.
  • Εξοικονόμηση Ενέργειας έως και 85% σε σχέση με τους παραδοσιακούς κυκλοφορητές, χάρη στον σύγχρονο κινητήρα μόνιμου μαγνήτη υγρού ρότορα με ενσωματωμένο έλεγχο διαφορικής πίεσης (inverter).
  • Η τεχνολογία της Askoll έχει προβλέψει για τα μοντέλα της, την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε καμπύλες ρύθμισης  με σταθερή Askoll_energy_saving_9διαφορικήπίεση ΔP – C, με μεταβλητή διαφορική πίεση ΔP – V ,δυνατότητα επιλογής σταθερού σημείου στροφών (fix-speed), καθώς και την επιπλέον λειτουργία Active Adapt, η οποία δίνει την δυματότητα αυτοπροσαρμογής του κυκλοφορητή στην εγκατάσταση χωρίς να χρειάζεται ο τεχνικός να ρυθμίσει τον κυκλοφορητή σε συγκεκριμένο σημείο, και προσφέρεται στα Premium μοντέλα της Askoll, με εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές!
  • Η αντικατάσταση των κυκλοφορητών των υφιστάμενων εγκαταστάσεων με τους νέους κυκλοφορητές της Askoll είναι πολύ εύκολη αφού προβλέπεται η ακριβής αντικατάσταση σε διαστάσεις ύψους και διατομής στομίων.
  • Η ένδειξη λειτουργίας για κάθε σημείο επιλογής γίνεται εύκολα κατανοητή από μια ενδεικτική λυχνία LED, η οποία αλλάζει χρωματισμό ανάλογα με την επιλογή, καθώς επίσης παρουσιάζει τυχόν σφάλμα του κυκλοφορητή με Curves_5συγκεκριμένο χρωματισμό. Επιπλέον σε περίπτωση παρουσίας αέρα στο δίκτυο, ο κυκλοφορητής αυτόματα ενεργοποιεί την λειτουργία αυτόματης εξαέρωσης αναδεικνύοντας την συγκεκριμένη λειτουργία στον χρήστη, χρησιμοποιώντας λευκό χρωματισμό LED στην κονσόλα.
  • Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των κυκλοφορητών ES2 και ES Adapt είναι η 5ετής εργοστασιακή εγγύηση που παρέχει η Ιταλική Εταιρεία, εξασφαλίζοντας έτσι σιγουριά και αξιοπιστία, επιδεικνύοντας την ανθεκτικότητα και την αντοχή στον χρόνο, των προϊόντων που παράγει!
  • Περισσότερα πλεονεκτήματα για την Askoll, μια νέα ηγετική Εταιρεία στην κατασκευή κυκλοφορητών παρουσιάζονται στις επόμενες παραγράφους

Askoll, καινοτόμοι από την φύση τους!

Στόχος της Askoll είναι να δημιουργεί προιόντα ανθεκτικά, εύκολα στην εγκατάσταση και απλά στην χρήση. Για τον λόγο αυτό, ο πελάτης παίζει τον κεντρικό ρόλο στα έργα που επιλέγουμε.
Η άμεση σχέση μεταξύ του δικτύου πωλήσεων και της στρατηγικής επιχειρηματικής διαχείρισης, μας επιτρέπει να κατανοούμε ξεκάθαρα τις ανάγκες τόσο των χρηστών των προιόντων της Askoll όσο και της υπόλοιπης αγοράς.
Οι τεχνικοί και οι μηχανικοί μας προσπαθούν συνεχώς για τη δημιουργία ολοένα και πιο αποδοτικών προϊόντων.
Η Εταιρεία Askoll έχει ενσωματώσει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο εργαστάσιο παραγωγής, το οποίο εξειδικεύεται στην τεχνολογία σύγχρονων κινητήρων.
Εμείς, αναπτύσουμε καινοτόμα προιόντα σήμερα, τα οποία καλύπτουν ήδη, τις ανάγκες του αύριο.

Askoll Group

Εξαιρετική Ενεργειακή Αποδοτικότητα, χαμηλή κατανάλωση και εξοικονόμηση στα υλικά κατασκευής : αυτά είναι εδώ και 30 χρόνια τα χαρακτηριστικά σήματα κατατεθέν των κινητήρων, αντλιών και ανεμιστήρων που προορίζονται για οικιακές συσκευές και συστήματα θέρμανσης και κατασκευάζονται από την Askoll, μια Ιταλική εταιρεία η οποία ηγείται της αγοράς στην τεχνολογία ηλεκτρικών σύγχρονων κινητήρων.
Οι συνεχής επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη και η απόλυτη ταύτιση προϊόντων και ανάπτυξης της διαδικασίας, παρέχουν πάντα στην Askoll την δυνατότητα να προσφέρει τις πιο καινοτόμες, οικολογικές προς το περιβάλλον λύσεις στην αγορά.
Με την πάροδο των χρόνων η Askoll έχει κατοχυρώσει περισσότερες από 900 πατέντες και έχει συνεργαστεί με τα καλύτερα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, εξασφαλίζοντας τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες της.
Σήμερα η Askoll, είναι ένα διεθνές γκρουπ με τα κεντρικά να λαμβάνουν χώρα στο Dueville, με εργοστάσια παραγωγής στην Ιταλία, την Βραζιλία, το Μεξικό, την Σλοβακία, την Ρουμανία και την Κίνα, όπως επίσης έχει γραφεία πωλήσεων σε Αμερική και Νότια Κορέα.

Κυκλοφορητές Υψηλής Αποδοτικότητας

Οι κυκλοφορητές Θέρμανσης Askoll με ενσωματωμένη τεχνολογία inverter, είναι υψηλής αποδοτικότητας και ταυτόχρονα χαμηλής κατανάλωσης.
Τα προιόντα μας χρησιμοποιούνται σε τρεις διαφορετικούς τομείς εφαρμογών :
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας έως και 85%
ΗΛΙΑΚΑ ΘΕΡΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ εκμεταλλευόμενοι κάθε κιλοβαττώρα ενέργειας που απορροφάται από τους ηλιακούς συλλέκτες
ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ εξασφαλίζοντας μέγιστη άνεση στην ανακυκλοφορία του ζεστού νερού
Τα προϊόντα μας είναι εγκατεστημένα σε ένα μεγάλο εύρος λεβήτων οι οποίοι κατασκευάζονται από τους μεγαλύτερους οίκους της Βιομηχανίας όπως : Buderus, Junkers, Nefit and E.L.M. Leblanc by bosch TT, Remeha by BDR Thermea, Ariston Thermo Group, Immergas and Savio Boilers, και αυτές είναι μερικές από τις Εταιρείες που στηρίζονται στην τεχνολογία της Askoll.

Η Askoll είναι δίπλα στους πελάτες της

Askoll_lookΌπου και αν βρίσκεται το σύστημα θέρμανσης ή ψύξης, όποιος και αν είναι ο τύπος, οι Κυκλοφορητές της Askoll είναι η ιδανική λύση. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επεκτείνει σημαντικά την παρουσία μας στην αγορά, με ένα δίκτυο διανομής σε όλη την Ευρώπη.


Δείτε με μια σύντομη ματιά τα προϊόντα μας.

0

Your Cart